Header drummen

Drummen doe je zo!

"Zo'n 15 jaar geleden had ik een website gebouwd voor de gein over muziek en een van de onderdelen op die site was Drummen doe je zo! Onlangs kwam ik die pagina's tegen op een oude backup-cd en ik dacht, kom laten we ze nog eens online zetten. Dus drummen achter je bureau kan weer!"


Les 1: Met handen en voeten

Les 1: Met handen en voeten

Volg de aanwijzigingen op deze pagina. . .en ik beloof je dat je drumt voordat deze pagina klaar is met laden. De oefeningen zijn gewoon aan je bureau op kantoor te volgen. Je hoeft nog niet meteen een drumstel aan te schaffen. Plus zonder echte trommels is wel zo fijn voor je collega's.

Zo eenvoudig is het om een drummer te worden (geintje)!

Les 3: Standaard Drum Beats

Les 3: Standaard Drum Beats

Het merendeel van de hedendaagse muziek is gebaseerd op een paar eenvoudige beat patronen. Leer deze beats en speel mee met nagenoeg iedere song. Als je deze beats onder de knie hebt komt het samenspelen met muziek op basis van het gehoor vanzelf. Zoals ik al eerder heb gezegd, het is zo eenvoudig om een drummer te worden!

Deze les bevat dus een aantal van de basis drumbeats die nodig zijn om zowat alles te kunnen meespelen, persoonlijke smaak buiten beschouwing gelaten.

Les 4: Hoe stem ik een trommel

Les 4: Hoe stem ik een trommel

Nu je op je bureau of tafel alle beats kunt meespelen, heb je waarschijnlijk jezelf verblijd met een drumstel. Om ervoor te zorgen dat de buren niet gaan klagen, is het zaak om allereerst je trommels te stemmen, maar ja hoe doe je dat? Deze les geeft enkele handige tips.

Bandlinks

Drievoud
Prombo
Penny de Jager Sjoworkest