Header sites

Onderhoud

Nadat ik uw nieuwe website heb opgeleverd, kunt u zelf teksten en afbeeldingen aanpassen en toevoegen, dat is namelijk de kracht van een CMS. Maar naast dit onderhoud, dient er ook regelmatig onderhoud te worden uitgevoerd op de programmatuur. Met enige regelmaat komen er updates uit van Joomla en Wordpress en de gebruikte onderdelen. Het draaien van een website met verouderde programmatuur betekent een groter risico lopen op gehackt te worden. U kunt dit risico aanzienlijk verkleinen door de software up-to-date te houden. Voorkomen is beter dan genezen?

Iedere site bestaat uit een aantal verschillende onderdelen: de basissoftware, Joomla of Wordpress, en daarnaast de optioneel geïnstalleerde uitbreidingen zoals componenten, modules, plugins, taalbestanden en templates. Al deze onderdelen hebben dus regelmatig onderhoud nodig. Met-KX Music & Sites kan u deze zorg uit handen nemen. Maak gebruik van onze onderhouds-strippenkaart, dan zorg ik ervoor dat alle onderdelen van uw site blijven draaien op de nieuwste versies.

Bijna dagelijks wordt er gecontroleerd of er zaken moeten worden bijgewerkt op uw site. Ik neem dan zelf het initiatief om updates uit te voeren. Voordat een update wordt geïnstalleerd, zorg ik natuurlijk voor een actuele backup van uw site.

Mocht u even krap in uw tijd zitten, kunt u ook de strippenkaart inzetten om het bijwerken van teksten en afbeeldingen te laten uitvoeren door Met-KX Music & Sites.

De strippenkaart kent strippen van een kwartier. U kunt kiezen uit een strippenkaart van 10, 20 of 30 uur. Voor de prijzen, bekijk de prijslijst.

 

Let op! Onder Joomla en Wordpress updates vallen geen upgrades. Een upgrade betekent overgang naar een nieuwe hoofdversie. Deze past niet alleen de basissoftware aan, maar ook de achterliggende database. Daarnaast moeten diverse componenten worden voorzien van een andere versie. Dit proces is een heel stuk ingrijpender. Een voorbeeld van een upgrade is de overstap van Joomla 1.5 naar 3.x. Hierbij dienen alle onderdelen opnieuw te worden geïnstalleerd, de database te worden geconverteerd en de template moet worden herschreven. Mocht u een migratie van uw site willen laten uitvoeren, neem dan contact met ons op. Wij zullen u dan een passende offerte doen, op basis van uw website.